• филмски печат

Филмот „Барајќи ја Венера“ освои награда за најдобро сценарио на фестивал во Тетово

Долгометражниот игран филм „Барајќи ја Венера“ по сценарио и во режија на Норика Сефа, снимен во косовско-македонска копродукција, ја освои наградата за најдобро сценарио во главната натпреварувачка програма „Cine Balkan Panorama“ на Интернационалниот филмски фестивал во Тетово, соопшти продуцентскaта куќа „Аудиохаус“. Приказната го следи животот на скромната тинејџерка Венера во едно мало село на Косово. …

Филмот „Барајќи ја Венера“ освои награда за најдобро сценарио на фестивал во Тетово Read More »