18 C
Скопје

Tag : фенг шуи

Магазин Магазин слајдер Сцена

Шест работи кои создаваат негативна енергија во домот: Оштетени чинии, чевли пред вратата, па дури и стари магазини

Слободен печат
Дали сте забележале негативна енергија и недостаток на хармонија во вашиот дом? Ако одговорот е да, тогаш мора да знаете дека во вашиот дом има...
Живот Магазин Магазин слајдер

Фенг шуи совети: Како да ги донесете љубовта и интимноста во вашата спална соба

Слободен печат
Фенг шуи е древна кинеска уметност која верува дека одредени аспекти на животот можат да се подобрат или да се повратат во зависност од распределбата...
Магазин Магазин слајдер Семејство

Фенг шуи: Претворете го балконот во ваша оаза на среќата

Слободен печат
Секој, па и најмал балкон може да се уреди според правилата на фенг шуи, доколку сте расположени за еден таков потфат и сакате од балконот...
Живот Магазин Магазин слајдер

Фенг шуи совети за финансиски просперитет и мирен дом: Еве кои растенија имаат посебна моќ

Слободен Печат
Во источната филозофија, постои верување дека одредени растенија носат богатство. Според фенг шуи, одредени растенија можат да го исчистат домот од негативна енергија и да...
Ви Препорачуваме Живот Магазин Магазин слајдер

Фенг шуи: Кој е најважен елемент во кујната, каде треба да се наоѓа, каква боја треба да биде…

Кристина Апостолова
Местото каде живееме и начинот на кој живееме влијае врз нашето здравје, енергијата, односите со другите луѓе, расположението, концентрацијата, а со самото тоа и на...
Живот Магазин Магазин слајдер

Како да привлечете пари и среќа: Поставете ja новогодишната елка на ова место!

Слободен Печат
Верувале или не, фенг – шуи експертите тврдат дека многу е важно на кое место ја поставуваме елката во домот. Наводно, најмногу придонесува за хармонијата...
Живот Магазин Магазин слајдер

ФОТО: Според фенг – шуи ова растение може да внесе благосостојба и добра енергија во домот

Слободен Печат
Ако сакате да го наполните вашиот дом со убава енергија, а притоа да го наполните и паричникот, направете место за една прекрасна красула. Покрај тоа...
Магазин Магазин слајдер Семејство

За позитивна енергија во домот, веднаш ослободете се од овие работи!

Слободен печат
Според Фенг шуи, секој предмет што го имате во домот, има своја енергија. Во продолжение прочитајте од што сè треба да се ослободите за да...
Забава Магазин Магазин слајдер

Фенг шуи: Какво зна­че­ње­то имаат бо­и­те во вашиот до­мот

Слободен печат
Иа­ко се­кој од нас има оми­ле­ни бои во кои ужи­ва во сво­јот дом, се­пак, прив­рза­ни­ци­те на фенг шуи има­ат по­се­бен став око­лу тоа, да­ли ток­му...
Забава Магазин

Билките и фенг шуи: Некои ни носат среќа, други богатство, трети љубов…

Слободен печат
Според традиционалниот кинески систем за организирање на просторот, познат како фенг шуи, секојдневниот контакт со одредени билки може да ни помогне полесно да ги оствариме...