СКАНДАЛ во Хрватска: Ова телешко не е телешко

Хрватската царинска управа спроведе акција на засилен надзор и контрола над возилата затоа што според извештај на Европол во Хрватска било увезено коњско месо со декларација дека е телешко. Европол веќе половина година работи на истрага за трговија со лажни прехранбени производи. Во оваа акција наречена „Опсон Икс“, наменета за помош на државите во борбата …

СКАНДАЛ во Хрватска: Ова телешко не е телешко Read More »