• Европска Унија

ФОТО| Немирите во Африка претставуваат голем проблем за ЕУ

Министрите за надворешни работи и одбрана на Европската унија, кои по летната пауза се состанаа во шпанскиот град Толедо, преокупирани се и со низата државни удари во западна Африка. Првенствено во пространиот Нигер, но и со последното доаѓање на власт на воена хунта во Габон. Тоа го покажува и слабеењето на влијанието и политичките неуспеси …

ФОТО| Немирите во Африка претставуваат голем проблем за ЕУ Read More »