• еуро 2020

Германија бара стадионот во Минхен да е во боите на ЛГБТ заедницата

Градоначалникот на Минхен, Диетер Реитер, денеска изјави дека од УЕФА ќе бара боите на стадионот во среда, на натпреварот помеѓу Германија и Унгарија, да бидат во боите на ЛГБТ заедницата, по повод на месец на гордоста, пренесува Политико.еу. Според него, месецот на гордоста е нешто што баварскиот главен град го подразбира како доста сериозно. Со …

Германија бара стадионот во Минхен да е во боите на ЛГБТ заедницата Read More »