• естроген

Шест хормони поради чиј недостаток жените стареат предвреме

Научниците тврдат дека нашето тело синтетизира околу 100 хормони од кои шест се важни за убавината на жената. Тие придонесуваат за еластичност на кожата, ја чуваат нашата младост, па дури и придонесуваат за доброто расположение. Меѓутоа, од непознати причини, понекогаш телото не успева да ги произведе доволно па нивоата на хормоните се намалуваат, а личноста …

Шест хормони поради чиј недостаток жените стареат предвреме Read More »