Tag : државно првенство

Останатo Спорт

ПРОПУСТ: Пливачот Суботиќ е државен шампион, а изоставен од доделувањето стипендија!

Слободен печат
Александра Суботиќ, родителот на ученикот од ОУ „Коле Неделковски“, Емил Суботиќ, поднесе приговор за доделувањето на стипендиите за талентирани спортисти од општинските основни училишта на...
Останатo Спорт

Интервју Дуња Иванова: Спортот ми ја надополнува енергијата, ВК Енерџи со мали чекори кон големи промени!

Дуња Иванова која е претставник на велосипедскиот клуб Енерџи од Скопје е државниот шампион со освоени три први места на Државното друмско-ридски, Државното друмско-хронометар и...
Останатo Спорт

Србљак: Многу ми значи оваа титула, пресудна беше психичката спремност!

На терените на Тенискиот клуб „Југ“ – Скопје беше организирано Државното првенство на Македонија во машка и женска конкуренција, ЦЕВИТАНА ОПЕН 2020 во периодот од...
Останатo Спорт

ИНТЕРВЈУ со Александар Ристоски: Сакам предизвици, боксот смирува и нè учи да имаме контрола!

Фидан Коминовски
„Слободен печат“ направи интервју со младиот и талентиран македонски боксер, кој чекор по чекор напредува, Александар Ристоски кој е државен шампион, а на Меморијалниот турнир...
MacedonianAlbanian