• допадне

ОВА ИСТРАЖУВАЊЕ НЕМА ДА ИМ СЕ ДОПАДНЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ: Имаме најнизок коефициент на интелигенција во регионот, а еве кои се најпаметни!

Коефициентот на национална интелигенција во Македонија изнесува 82 поени, и е најмал во регионот. Албанија исто така има државен IQ од 82 поени, додека Србија има 90, Словенија 99, Хрватска 96, БиХ 89, додека Црна Гора 86, покажуваат резултатите на најновото истражување за светската интелигенција. На врвот на листата се наоѓаат Јапонија, Тајван и Сингапур …

ОВА ИСТРАЖУВАЊЕ НЕМА ДА ИМ СЕ ДОПАДНЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ: Имаме најнизок коефициент на интелигенција во регионот, а еве кои се најпаметни! Read More »