• дневница

Ако има „пиши-бриши“ часови, неделната дневница ќе се „стопи“

Точната евиденција за сработеното, а особено за оние дејности што не се изземени од неработната недела, отвора простор за манипулација, што во превод значи дека е можно некои работодавачи како и досега да „чепкаат“ по електронските уреди и  да бришат работни часови. На оваа сериозна слабост во идното законско решение, предупредија и од Здружението „Гласен …

Ако има „пиши-бриши“ часови, неделната дневница ќе се „стопи“ Read More »