• Дита Старова Ќерими

Монографијата со 980 дела на сликарот Васко Ташковски беше промовирана во Даутпашин амам

Националната галерија во објектот Даут пашин амам, каде е поставена ретроспективната изложба на академик Васко Ташковски, на 7 декември беше домаќин на промоцијата на неговата петта монографија. Ретроспективната изложба на академик Васко Ташковски во Даутпашиниот амам создаде фантастичен амбиент за промоцијата на неговата најнова монографија во која се објавени 980 негови дела изработени во техниката …

Монографијата со 980 дела на сликарот Васко Ташковски беше промовирана во Даутпашин амам Read More »