• директорка

Лорен де Кар: Првата жена на чело на Лувр

За првпат од основањето, музејот Лувр ќе го води жена – поранешната директорка на музејот Орсеј, Лорен де Кар, ќе го замени Жан-Лик Мартинез на позицијата претседател – директор на познатиот париски музеј, отворен кон крајот на 18 век. Лорен де Кар (54) беше назначена за нов претседател-директор на Лувр на 26 мај со одлука на …

Лорен де Кар: Првата жена на чело на Лувр Read More »