• џез

Јазикот на џез-музиката обединува и зближува на „Џез фабрика фестивал“ во Битола

Четвртото издание на Интернационалниот џез-фестивал „Џез фабрика фестивал Битола 2021 – Jazz Factory Festival“, ќе се одржи од 1 до 3 јули на сцената на НУ Народен театар Битола со исклучителна програма. Единствениот џез-фестивал во Битола, „Џез фабрика фестивал“ (ЏФФ) со сериозна меѓународна програма се етаблираше на македонската и европската џез сцена како фестивал кој …

Јазикот на џез-музиката обединува и зближува на „Џез фабрика фестивал“ во Битола Read More »