• десница

Боксерка, мајка, жена со политичка кариера – кандидатка на француската десница за претседателка

Валери Пекрес ќе биде кандидатка на француската десничарска партија Републиканци (Les Republicains) на претседателските избори, што се закажани на пролет. Поранешната министерка денеска во вториот круг од партиските избори освои 60,95 отсто од гласовите и го победи Ерик Чиоти кој доби 39,05 проценти  од гласовите. Во првиот круг беше поразен поранешниот преговарач на Европската унија …

Боксерка, мајка, жена со политичка кариера – кандидатка на француската десница за претседателка Read More »