• даница стојанова

Пијанистката Даница Стојанова го објави својот нов компакт-диск

Меѓународно афирмираната македонска пијанистка Даница Стојанова деновиве го објави својот најнов носач на звук. Станува збор за компакт-диск на кој се поместени нејзини изведби на композиции од Фредерик Шопен, Прелудиум и фуга од Бах-Лист, како и композициите Суита за пијано и Десет минијатури оп.6 од Томислав Зографски, Шест минијатури за пијано од Јана Андреевска и …

Пијанистката Даница Стојанова го објави својот нов компакт-диск Read More »