Tag : црн дроб

Здравје Магазин Магазин слајдер

Знаци што укажуваат на болен црн дроб: Честата појава на модринки е аларм

Слободен печат
Треба да се напомене дека поради тешкотиите во утврдувањето на дијагнозата, потребно е да се појават неколку симптоми истовремено. Црниот дроб извршува важна функција во...
Магазин Магазин слајдер Храна

Еве зошто треба да јадете кајсии: Погледнете што се случува во вашето тело ако се на вашето мени!

Васко Спасоски
И покрај очигледните здравствени придобивки – кајсиите се полни со витамини, елементи во трагови и корисни киселини – не треба да претерувате. Поради високата содржина...
Здравје Магазин Магазин слајдер

Дали детоксикацијата на црниот дроб е безбедна и корисна или е непроверен мит?

Слободен печат
Нормалната работа на црниот дроб е пресудна за одржување на доброто здравје, додека неправилната работа на црниот дроб може да биде скриена причина за многу...
Здравје Магазин

 Зајакнете го срцевиот мускул со цвекло

Слободен печат
Неодамна неколку кардиолози од Америка спровеле опсежно истражување околу позитивното влијание на цвеклото врз човечкиот организам, особено врз срцето и крвните садови. Резултатите што ги...
Здравје Магазин

Појадок што го чува здравјето на црниот дроб

Слободен печат
Црниот дроб ги филтрира сите нечистотии од организмот, важно е да внимавате на неговата работа, а доколку оваа каша ја јадете два до три пати...
Здравје Магазин

НЕ Е САМО АЛКОХОЛОТ: Овие навики го уништуваат црниот дроб

Слободен печат
Црниот дроб може самиот да се регенерира, но не и ако вие го отежнувате тој процес со навиките...