Никола Велковски, последен главен архитект на Град Скопје: Становите се градеа без да се мисли на урбанизмот и со превисоки цени

Доколку би купиле стан во 2010 година, тогаш тој би бил за 14,7 проценти поевтин отколку сега. Но, најголем раст на цените е направен во последната година, кога цените во првиот квартал од годинава се зголемиле за 12,4 проценти во однос на истиот квартал од 2021 година, покажуваат податоците на Народната банка. Од друга страна, …

Никола Велковски, последен главен архитект на Град Скопје: Становите се градеа без да се мисли на урбанизмот и со превисоки цени Read More »