Tag : бучава

Вести Свет

Околу 113 милиони Европејци страдаат од бучава

Слободен печат
Секој пети Европеец е изложен на бучава, проблем кој во следните години би можел да стане уште поголем поради засилената фрекфенција на возила на патиштата...
Вести Свет

Бучавата од соседството му пречи на секој петти жител во ЕУ

Слободен печат
Речиси една петтина од жителите на Европската унија – 18,3 проценти велат дека им пречи бучавата во соседството, објави Евростат. На бучава двојно повеќе се...
Вести Регион

Туристите во Црна Гора ова лето најмногу се жалеле на бучава

Слободен печат
Туристите во Црна Гора ова лето најмногу се жалеа на бучавата, вознемирувањето за време на нивниот престој на плажа и нелегалната работа, соопшти денеска црногорската...
Вести Свет

Се укинуваат ноќните летови над Будимпешта

Слободен печат
Поради загадување од бучава, која ја создаваат авионите кои навечер летаат над Будимпешта, наскоро ќе бидат забранети ноќните летови над унгарската престолнина. Градоначалникот на Будимпешта...
Вести Македонија

Болните во клиниките се доразболуваат од бучавата

Соња Христовска Угриновска
Куманово е најбучниот град во Македонија, а болните во Клиничкиот центар во Скопје наместо да се лекуваат во тишина, трпат стрес од екстремна бучава што...
Вести Свет

НЕМА ТУРИРАЊЕ: Женева ги забранува бучните автомобили, воведуваат радар за бучава!

Слободен печат
Во Женева се подготвуваат да воведат казни за возачите со пребучни автомобили кои ќе ги „ловат“ радари за бучава. Градското собрание на Женева има намера...