• бродови

Руски бомби и проектили пукале околу британски разурнувач во Црно Море

Шефот на британската дипломатија Доминик Раб изјави вчера категорично ги отфрли извештаите дека руски воен брод пукал кон британски што наводно навлегол во руски води во Црно Море и оцени дека објаснувањето од Москва за инцидентот е „очекувано неточно“. – Не беше пукано кон „Дифендер“ кој минуваше низ украински територијални води – изјави Раб, кој …

Руски бомби и проектили пукале околу британски разурнувач во Црно Море Read More »