• брифинг

Брисел: Странски историчари да им помогнат на Скопје и Софија за спорот

Треба да се поканат еминентни странски историчари во заедничката македонско-бугарска комисија за да се излезе од ќорсокакот во кој се наоѓаат двете земји околу историските прашања – предложи европратеникот Андреас Шидер на вчерашниот заеднички брифинг со известувачот за Северна Македонија Илхан Ќучук, посветен на Македонија, извести МИА. – Имам сугестија за заедничката комисија. Доколку нејзината работа …

Брисел: Странски историчари да им помогнат на Скопје и Софија за спорот Read More »