• босна

Босанските работодавачи бараат работници кои ќе работат повеќе од 40 часа

Работодавачите во Босна и Херцеговина објавуваат можности за вработување кои подразбираат број на работни часови поголем од 40 неделно, што е законски пропишаниот максимум, анализира АлЏезира Балканс. Работодавачите во Босна и Херцеговина објавуваат можности за вработување кои подразбираат број на работни часови поголем од 40 неделно, што е законски пропишаниот максимум. Велат дека се принудени …

Босанските работодавачи бараат работници кои ќе работат повеќе од 40 часа Read More »