• борба

Австралија во борба со новиот бран на ковид-19, Сиднеј во карантин

Австралија се бори со неколку групи на инфекции со делта коронавирус, кој е позаразен, па експертите предупредуваат дека земјата е во најопасната фаза од избувнувањето на пандемијата. Воведена е блокада во Сиднеј, како и во Дарвин на исток од земјата, маските се задолжителни повторно во Перт и можно е да се воведат строги мерки откако …

Австралија во борба со новиот бран на ковид-19, Сиднеј во карантин Read More »