• бомба

Израелскиот министер за одбрана предупредува дека Иран за три месеци може да произведе нуклеарна бомба

За два до три месеци, Иран ќе може да произведе доволно материјали и да го зголеми својот потенцијал, што ќе му овозможи да направи сопствена нуклеарна бомба. Ова мислење го искажа во интервју за американскиот магазин Форин Полиси (Foreign Policy) министерот за одбрана на Израел, Бени Ганц. Според Ганц, дипломатските напори нема да помогнат да …

Израелскиот министер за одбрана предупредува дека Иран за три месеци може да произведе нуклеарна бомба Read More »