• биткоини

Што (не) се копа во ГТЦ?

Вчерашната попладневна полициска „опсада“ на подрумите на Градскиот трговски центар во Скопје – што заврши не долго потоа, без полицијата да утврди кражба на струја од електричното напојување на ГТЦ – нѐ навраќа на една, во последните година-две, од најпопуларните модерни стопански активности во Македонија: рударството. Не, не се работи за копање сиромашен јаглен за РЕК Битола… …

Што (не) се копа во ГТЦ? Read More »