• бенефит

Како вашиот мозок се менува кога ќе се заљубите: 4 здравствени бенефити од љубовта

Кога првпат ќе се заљубите во некого, животот се чувствува малку поинаку. Можеби ќе почувствувате огромна еуфорија кога сте со саканата личност – и може очајно да ја посакувате кога ја нема. Овие чувства се случуваат затоа што вашиот мозок се однесува поинаку. Заљубувањето предизвикува наплив на хемикалии со добро чувство кои прават да се …

Како вашиот мозок се менува кога ќе се заљубите: 4 здравствени бенефити од љубовта Read More »