• азил

Унгарската претседателка Новак не го коментира азилот на Груевски

Унгарската претседателка Каталин Новак, на заедничката прес-конференција со претседателот Стево Пендаровски, одговарајќи на новинарско прашање, не го коментираше азилот на поранешниот премиер Никола Груевски во Унгарија. Таа рече дека е тоа прашање во надлежност на правосудните орган на Унгарија и изрази задоволство што тоа не влијаело на добрата билкатерална соработка меѓу двете држави. -Во однос …

Унгарската претседателка Новак не го коментира азилот на Груевски Read More »