• азија

Азискиот гепард пред изумирање, во дивината во Иран ги има само 12

Само 12 азиски гепарди се останати во дивината во Иран во споредба со околу 50 единки кои живееле таму во 2017 година, предупреди заменик министерот за животна средина на таа земја, оценувајќи ја ситуацијата како многу критична бидејќи се работи за загрозен вид на кој му се заканува исчезнување. „Во моментов на подрачјето на Иран …

Азискиот гепард пред изумирање, во дивината во Иран ги има само 12 Read More »