• арм

Армискиот центар за обука на воени пилоти официјално вклучен во НАТО-структурите

Армискиот Сквадрон за обука и тренинг, попознат како Центар за обука на пилоти, од денеска се приклучи на центрите за обука на пилоти во Чешка и во Италија, како официјален НАТО-центар кој е дел од структурата за летачка обука на Алијансата во Европа. Како што информираат од Министеството за одбрана, со приклучувањето на овој Центар …

Армискиот центар за обука на воени пилоти официјално вклучен во НАТО-структурите Read More »