Tag : Апостол Симовски

Вести Македонија Слајдер

Симовски за пописот: Со лаптопи ќе заштедиме над два милиони евра!

Лука Андреев
По информациите за јавната набавка на Заводот за ревизија, тешка околу три милиони евра, со која се набавуваат 5.650 лаптопи, директорот на институцијата, Апостол Симовски...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Пoпис најдоцна во април!

Лука Андреев
Владата повторно го испраќа предлог Законот за попис во собраниска процедура, со надеж дека Македонија по 18 години конечно ќе се преброи. Очекувањата се дека...
Вести Економија Слајдер

Симовски: Пад во индустријата и надворешната трговија, најголем пораст во земјоделието и градежништвото (ВИДЕО)

Слободен печат
Според проценетите податоци на Државниот завод за статистика, стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за првото тримесечје од 2020 година е 0.2 индексни поени....
Вести Економија Слајдер

Симовски: Се очекува пад на БДП, платите и животниот стандард

Слободен печат
За очекување е пад на БДП, намалување на индустриското производство и пад на вработеноста. Платите ќе бидат намалени, животниот стандард ќе падне…тоа е нормално да...
Вести Македонија

Симовски апелира законот за попис да се донесе што поскоро

МИА агенција
Директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски денеска изрази надеж дека политичките партии  и пратениците ќе најдат разбирање и време к да се посветат...
Вести Македонија

Законот за попис заглави, а без него не можеме да се преброиме

Директорот на Заводот за статистика, Апостол Симовски, бара средба со пратеничките групи на политичките партии застапени во парлементот со цел да им објасни како ќе...