24.8 C
Скопје

Tag : Анета Николова

Магазин Магазин слајдер Семејство

Анета Николова, доктор по ветеринарна медицина: Избор на антипаразитски препарати за заштита на вашиот миленик

Ј.К.Д
Анета Николова, доктор по ветеринарна медицина, во следниов текст ни објаснува како навреме да го заштитите вашиот домашен миленик од надворешни паразити и како да...
Забава Магазин Магазин слајдер

Анета Николова, доктор по ветеринарна медицина: Зошто е важно навреме да размислите за заштитата на вашиот миленик од надворешни паразити

Ј.К.Д
Анета Николова, доктор по ветеринарна медицина, во следниов текст ни објаснува колкава е важноста од навремена заштита на домашните миленици од  надворешни паразити.  Сите сме...
Забава Магазин Магазин слајдер

Анета Николова, доктор по ветеринарна медицина зборува за агресивноста на кучињата

Ј.К.Д
Многу често го слушаме изразот агресивно куче, но што е навистина агресивно куче? Што е агресивност? Зошто се појавува? За „Слободен печат“ објаснува Анета Николова,...
Магазин Магазин слајдер Семејство

Анета Николова, доктор по ветеринарна медицина: Зимата и нашите миленичиња

Анета Николова
Снег, сонце, чиста белина, убавина мир… наспроти дождови, влажен снег, кал, вирови, магла, студенило, смог, подмрзнати улици, мунус 20 степени…Тоа се двете лица на зимата....
Магазин Магазин слајдер Семејство

Анета Николова, доктор по ветеринарна медицина: Како да го навикнете кучето да седи само дома?

Слободен Печат
Во денешниот урбан и брз начин на живот, кога немаме време ни за еден семеен ручек во текот на работните денови, голем број семејства, сакајќи...
Магазин Магазин слајдер Семејство

Анета Николова, доктор по ветеринарна медицина: Секое куче задолжително треба да се прошета

Слободен Печат
Честопати го добивам ова прашање. ДА! СЕКОЕ КУЧЕ ТРЕБА ДА СЕ ПРОШЕТА, СЕКОЈ ДЕН и тоа барем една главна подолга прошетка и уште две пократки....
Магазин Магазин слајдер Семејство

Анета Николова, доктор по ветеринарна медицина: Нешто околу проблемот со големиот број на напуштени кучиња

Слободен печат
Покрај секојдневните проблеми, обврски, случувања, постојано се зборува и за оној горчлив и досега тешко менаџиран проблем со уличните, односно напуштени кучиња во земјава. Ги...
Магазин Магазин слајдер Семејство

Анета Николова, доктор по ветеринарна медицина: Зошто е потребно вашето куче да шета на поводник

Слободен печат
Многу несогласувања има меѓу сопствениците на кучиња околу тоа дали кучето треба или не треба да се шета на поводник. Иако законските прописи не оставаат...
Магазин Магазин слајдер Семејство

Анета Николова: Како до воспитано и социјализирано куче

Ј.К.Д
Чувањето куче како миленик, не е повеќе само чување куче. Тоа станува култура на живеење, доказ за еден поинаков стандард на живеење и поинакво вреднување...
Магазин Семејство

Анета Николова, доктор по ветеринарна медица: Ново кученце во домот

Ј.К.Д
Како да се одбере куче кое ќе биде член на семејството и радост за сите? Кучето е социјално животно кое бара внимание и посветеност и...