• александар прокопиев

Македонскиот писател Александар Прокопиев е застапен во врвна европска публикација

Најновата едиција на реномираната историја на европските книжевности „Les Lettres Europeénnes“ неодамна излезе од печат во Париз. Автори се четворица универзитетски професори: Аник Беноа-Дисосо, Ги Фонтен, Јан Једрзејевски и Тимур Мухидин, а тие соработуваа заедно со двесте книжевници од Европа. Предговорот на изданието е на нобеловката Олга Токарчук. Во ова капитално дело од речиси 1.200 …

Македонскиот писател Александар Прокопиев е застапен во врвна европска публикација Read More »