• аеродроми

Вработените на аеродромите во Германија постигнаа начелен договор со работодавачите

Германското Сојузно здружение на компании за безбедност во воздухопловството (БДЛС) и претставниците на синдикатот Верди постигнаа начелен договор за платите, откако ангажираа независни посредници за да најдат решение за нивниот долгогодишен спор, пренесуваат британските медиуми. Според соопштението на БДЛС, начелниот договор предвидува зголемување на платите меѓу 13,1 и 15,1 отсто во рок од 15 месеци …

Вработените на аеродромите во Германија постигнаа начелен договор со работодавачите Read More »