• Адам Силвер

НБА лигата се огласи по најавите дека ќе формира НБА Европа и ќе ја уништи Евролигата

Како вистинска бомба одекна информација на шпанска „Марка“ дека НБА лигата заедно со ФИБА ќе формираат европска дивизија НБА Европа што воедно би значело крај на Евролигата. „Марка“ притоа објави дека комесарот на НБА лигата, Адам Силвер му упатил писмо на извршниот директор на Евролигата, Жорди Бартомеу во кое наводно го известил за своите намери. …

НБА лигата се огласи по најавите дека ќе формира НБА Европа и ќе ја уништи Евролигата Read More »