• 1

Хрватска има 1,3 милиони неискористени вакцини

Премиерот Андреј Пленковиќ денеска повторно апелираше од хрватскиот парламент до граѓаните да се вакцинираат против коронавирусот и рече дека Хрватска има 1,3 милиони неискористени дози. – Секоја вакцинирана личност, секоја спречена инфекција денес, го спасува животот утре – рече Пленковиќ. Тој потсети дека во Хрватска, до денес, вакцинирани се нешто повеќе од 46% од возрасната …

Хрватска има 1,3 милиони неискористени вакцини Read More »