• јајца

Птичјиот грип зеде данок: Тегла мајонез околу 200 денари, недостигот на јајцата ги крева цените

Птичјиот грип создаде голем недостиг на јајца на европскиот пазар. До крајот на минатата година на живинарските фарми поради оваа болест беа уништени 50 милиони кокошки, патки и мисирки. Добрата вест за нас, е што ние немаме појава на птичји грип во фарма и што во трговијата засега нема недостиг на јајца и нивната цена …

Птичјиот грип зеде данок: Тегла мајонез околу 200 денари, недостигот на јајцата ги крева цените Read More »