• јапонија

Вашингтон сака да го зачува кредибилитетот на својата моќ за одвраќање во индо-пацифичкиот регион

Вашингтон сака да го зачува кредибилитетот на својата моќ за одвраќање во индо-пацифичкиот регион. САД побараа помош од Јапонија за брзо надополнување на залихите на проектили, со оглед на војните кои беснеат на Блискиот Исток и Украина. „Американската воено-индустриска база не може да одговори на сите стратешки предизвици и сите обврски што ги имаме“, изјави американскиот …

Вашингтон сака да го зачува кредибилитетот на својата моќ за одвраќање во индо-пацифичкиот регион Read More »