• јануари

Ракот на грло на матка коси: Со мобилни гинеколошки амбуланти низ градовите се крева свесноста кај жените

Според податоците на Светската здравствена организација (СЗО), секоја година околу 500.000 жени во светот заболуваат од рак на грлото на матката, од кои околу 230.000 умираат од оваа болест. Ракот на грлото на матката е еден од најчестите малигни тумори кај жените, кој е трет најзастапен на нашите простори (по ракот на дојката и белите …

Ракот на грло на матка коси: Со мобилни гинеколошки амбуланти низ градовите се крева свесноста кај жените Read More »