• хроника

Пронајдени 110 стари пушки во Старата касарна во Битола

Вработен во градежна фирма во вторникот пријавил дека при вршење на ископ во Старата касарна во Битола пронашле поголем број на стари пушки. Увид извршила екипа од СВР Битола, а вчера пушките биле подигнати од пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување, кој констатирал дека станува збор за 110 стари нефункционални пушки со потекло од …

Пронајдени 110 стари пушки во Старата касарна во Битола Read More »