• Украина

Унгарија повеќе не се противи на кандидатурата на Марк Руте за генерален секретар на НАТО?

Унгарија се откажа од противењето Марк Руте да биде назначен за следен генерален секретар на НАТО, објавија холандските медиуми. Ова се случи откако холандскиот премиер во оставка и неговиот унгарски колега Виктор Орбан се сретнаа на маргините на состанокот на лидерите на ЕУ во Брисел. Националната радио и телевизија (НОС) и водечкиот ТВ канал Ер-Те-Ел …

Унгарија повеќе не се противи на кандидатурата на Марк Руте за генерален секретар на НАТО? Read More »