• угостителски објекти

Казни до 30.000 евра за угостителите кои ќе примат невакцинирано лице, освен ако лицето изманипулирало со сертификатот

Од 2.500 до 30.000 евра ќе се движат казните за угостителските објекти во кои ќе бидат затекнати невакцинирани гости. Според директорката на Државниот пазарен инспекторат Анета Симеска- Димоска овие казни не се ништо ново, туку станува збор за казни предвидени со Законот за заштита на населението од Ковид-19. -Казните не се ништо ново, истите се …

Казни до 30.000 евра за угостителите кои ќе примат невакцинирано лице, освен ако лицето изманипулирало со сертификатот Read More »