• светислав пешиќ

Светислав Пешиќ во Куќата на славните на ФИБА

Легендарниот кошаркарски тренер Светислав Пешиќ ќе стане член на Куќата на славните на ФИБА како член на класата 2020. Светислав Пешиќ играчката кариера ја започна во Пирот, а играше и за Партизан и Босна, но далеку поголеми успеси имаше како тренер. Тренерската кариера ја започна само три години откако ја прекина играчката, а најголемиот успех …

Светислав Пешиќ во Куќата на славните на ФИБА Read More »