• попис

Брз раст на популацијата во САД во 2022 година

Растот на населението на Соединетите Држави забрза во 2022 година во споредба со минатата година, поттикнат од имиграцијата и закрепнувањето од кризата предизвикана од пандемијата ковид-19, соопшти денеска американското биро за попис. Популацијата на САД се зголеми за 0,4 проценти оваа година – на 333,3 милиони – откако речиси стагнираше со раст од 0,1 проценти …

Брз раст на популацијата во САД во 2022 година Read More »