• помош

Британија и Јордан со авион испратија помош во Газа

Велика Британија соопшти дека заедно со Јордан организирала од авион директно да се фрли помош во болница на северот на Појасот Газа. Британското Министерство за надворешни работи соопшти дека од авион на јорданските воздухопловни сили е фрлена помош во болницата Тал Ал-Хава. Помошта е финансирана од Велика Британија. Како што е наведено, четири метрички тони …

Британија и Јордан со авион испратија помош во Газа Read More »