• Парламент

Францускиот предлог за РСМ доби зелено светло во бугарското собрание, Слави Трифонов ги опцу тие што гласаа „за“

Народното собрание на Бугарија гласаше за нацрт-резолуција за решавање на спорот меѓу Софија и Скопје и отворање на патот за европска интеграција на РС Македонија, јави известувачот на БГНЕС. Со 170 гласа „за“ бугарскиот парламент го прифати предлогот на Демократска Бугарија да му даде мандат на Министерскиот Совет да го прифати предлогот на француското претседателство …

Францускиот предлог за РСМ доби зелено светло во бугарското собрание, Слави Трифонов ги опцу тие што гласаа „за“ Read More »