• мнр

Ќе побарам одговор од МНР зошто МРТВ не се емитува во Бугарија, вели Ковачевски

Договорот за пријателство со Бугарија предвидува националните телевизиски канали да емитуваат програма како во Северна Македонија, така и во Бугарија. На прашањето зошто Бугарија не ја емитува програмата на македонската национална телевизија, премиерот Димитар Ковачевски одговори дека ќе побара информација од Министерството за надворешни работи. Веднаш ќе ги контактираме Министерството за надворешни работи и нормално …

Ќе побарам одговор од МНР зошто МРТВ не се емитува во Бугарија, вели Ковачевски Read More »