5 C
Скопје

Tag : kultura

Вести Македонија

Меѓународна научна конференција „Македонија: историја, јазик, култура“

Слободен печат
Три научни институти при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” – Институтот за национална историја, Институтот за социолошки и политичко-правни истражувања и Институтот за македонски јазик...
Магазин Семејство

Нивната култура е речиси недостижна: Трикови за воспитување на децата од јапонските родители (ВИДЕО)

Слободен печат
Јапонските деца се најпознати по нивната љубезност, пријателски и искрен однос, кој тешко можете да го сретнете на друго место во светот. Нивната култура е...
Култура

Хорот и оркестар „Бешикташ” од Истанбул со настап во Тетово

Хорот и оркестарот „Бешикташ” од Истанбул, Турција ќе настапи пред тетовската публика. Во рамки на фестивалот „Меридианс” тие ќе се претстават вечерва со почеток во...