• калифорнија

Холивудска кражба: 80 маскирани лица ги испразниле продавниците во Калифорнија

Десетици разбојници со скијачки маски упаднале во самопослуга недалеку од американскиот град Сан Франциско. При големите грабежи има тројца полесно повредени работници и двајца уапсени крадци. Портпаролот на полицискиот оддел на Волнут Крик, калифорниски град кој припаѓа на заливот Сан Франциско, изјави дека околу 80 луѓе учествувале во грабежот на продавницата на синџирот „Нордстром“. Полицијата …

Холивудска кражба: 80 маскирани лица ги испразниле продавниците во Калифорнија Read More »