• вода за пиење

Водата од Студенчица е добра за пиење, велат од кичевски Комуналец

Интензивните врнежи од дожд што го зафатија кичевскиот регион во текот на вчерашните ден, предизвикаа заматување на безмалку сите водотеци во општината. Директорот на ЈКП„ Комуналец” Кичево, Зенел Јонузи за МИА потврди дека населението од општина Кичево, како и на сите водокорисници од регионалниот хидросистем можат да бидат спокојни, бидејќи водата од Студенчица е исправна …

Водата од Студенчица е добра за пиење, велат од кичевски Комуналец Read More »