• власт

Колку протестите на опозицијата се блиску или далеку од нови избори?

Политичката клима во Македонија е заострена меѓу власта и опозицијата во услови кога владеат и енергетска и економска криза кои се нус последица на војната во Украина, ветото на Бугарија и пандемијата. Во едни вакви околности двата најголеми политички табори не можат да најдат консензус за главните прашања кои ја мачат државата. Најголемата опозициона партија …

Колку протестите на опозицијата се блиску или далеку од нови избори? Read More »