• британски парламент

За првпат по 120 години: На отварањето на британскиот парламент, кралицата седеше сама, а на местото на престолот на принцот Филип имаше поставено маса

По локалните избори минатата недела, британскиот парламент ја продолжи својата седница, а во согласност со традицијата, истиот беше инаугуриран од кралицата Елизабета Втора. A поради смртта на нејзиниот сопруг, принцот Филип, биле направени некои промени во официјалните протоколи… Поради сегашната пандемија на коронавирусите, бројот на присутни во Домот на лордовите бил намален на само 74 …

За првпат по 120 години: На отварањето на британскиот парламент, кралицата седеше сама, а на местото на престолот на принцот Филип имаше поставено маса Read More »