• биткоин

ММФ го повика Ел Салвадор да го укине Биткоинот како законско средство за плаќање

ММФ го повика Ел Салвадор да го промени својот курс и да престане да го користи Биткоин како законско средство за плаќање, наведувајќи ги „големите ризици” што ги носи криптовалутата. Банката „ги повика властите да го намалат опсегот на законот за Биткоин со отстранување на статусот на Биткоин како законско средство за плаќање”, се вели …

ММФ го повика Ел Салвадор да го укине Биткоинот како законско средство за плаќање Read More »